Tekstboks: Præstbjerg Naturcenter
     
       
       
       
   

 

     
  Præstbjerg Naturcenter er et dejligt sted, vi har været der flere gange gennem de sidste par år.
Det er et storslået naturområde på 176 hektar. Der er tre vandrestier i området - over hedebakker, gennem egekrat og skov.

Vi plejer at tage turen omkring søen, det er en frisk lille tur som giver lidt frisk luft i lungerne.
Der er to store bål/grillpladser med gratis brænde, økse og sav findes på stedet. Der er også teltplads og 4 shelters man kan overnatte i. Den store naturlegeplads er ungerne helt vilde med især de mindste men de lidt større børn får nu også meget tid til at gå der. Der er en centerbygning hvor der er en udstillingen om naturen og historien i området. Her er både borde, bænke, vandhane og gode toiletforhold.

Vi har brugt stedet nå vi har været på udflugt i området, og i stedet for at tage hjem, har vi medbragt snobrødsdej og pølser. Så har vi lavet vores aftensmad over bål. Vi har somend også prøvet at lave æbleskiver over bål mellem jul og nytår - det var hyggeligt..

En helt særlig ting ved Præstbjerg er, at der er taget hensyn til gangbesværede og kørestolsbrugere. Der er handicaptoiletter og endda en kran, så handicappede kan blive løftet ind på luftmadrassen. Der er lavet en 2 kilometer lang handicapsti rundt om Præstbjerg Sø. Handicappede og børn kan frit fiske efter gederne i søen. Ved søbredden er der en 80 meter lang træbro.